Докшыцкі раённы выканаўчы камітэт

Адрас: 211722, г.Докшыцы,
вул.Ленінская, д.31
Прыёмная:
8 (02157) 3-25-10 з 8.00 да 17.00
Факс:
8 (02157) 3-25-11
Электронная пошта райвыканкама:
rikdok@vitebsk.by

Фантан на цэнтральнай плошчы  Раённы выканаўчы камітэт Касцёл у г. Докшыцы Аўтавакзал г. Докшыцы 1
Фантан на цэнтральнай плошчы
Фантан на цэнтральнай плошчы
Раённы выканаўчы камітэт
Касцёл у г. Докшыцы
Аўтавакзал г. Докшыцы
1
Галоўная / Навіны / Навіны рэспублікі
6 студзеня 2021

Вытворчасць прадуктаў харчавання ў Беларусі ў студзені-кастрычніку вырасла на 3,6 працэнта

Вытворчасць прадуктаў харчавання ў Беларусі ў студзені-кастрычніку 2020 года вырасла на 3,6 працэнта ў параўнанні з аналагічным перыядам 2019-га, паведамілі БЕЛТА ў прэс-службе Міністэрства сельскай гаспадаркі і харчавання.

"За 10 месяцаў вытворчасць малочных прадуктаў павялічылася на 6 працэнтаў, у тым ліку натуральнамалочнай прадукцыі - на 5,8 працэнта, сметанковага масла - на 3,7 працэнта, сыроў (акрамя плаўленых) - на 10,5 працэнта, тварагу і тварожных вырабаў - на 5,2 працэнта, сухога малака і вяршкоў - на 6,7 працэнта, згушчанага малака і вяршкоў - на 27,4 працэнта. Мяса і мясапрадуктаў у студзені-кастрычніку выраблена на 5,5 працэнта больш", - расказалі ў Мінсельгасхарчы.

Як адзначылі ў прэс-службе, у сельскагаспадарчых арганізацыях захоўваецца тэндэнцыя да паляпшэння фінансавых вынікаў. "Выручка ад рэалізацыі прадукцыі за студзень-кастрычнік вышэй за адпаведны перыяд папярэдняга года на 14,2 працэнта. Забяспечаны станоўчы фінансавы вынік: рост прыбытку ад рэалізацыі склаў 20,2 працэнта, рэнтабельнасць продажаў склалася на ўзроўні 5,8 працэнта (у студзені-кастрычніку 2019-га было 5,5 працэнта)", - звярнулі ўвагу ў ведамстве.